Hvad koster en ny lås? – Montering af ny lås pris

Hvad koster en ny lås? – Montering af ny lås pris

Dan - Låsesmed Nørrebro, Brønshøj og Nordvest

Dan - Låsesmed Nørrebro, Brønshøj og Nordvest

Få masser af gratis tips om indbrudssikring i området omkring Nordvest, Nørrebro, Bispebjerg, Husum, Brønshøj og omegn.

Hvad koster en ny lås? – Mistet nøgle? Brug for viden om ny lås pris 2022 og 2023?

Har du mistet dine nøgler? Eller vil du ændre låsen af ​​en anden grund? I så fald kan det blive en ret dyr historie. Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind. For det første er der forskel på at skifte lås i en lejebolig og i en ejerlejlighed, eller hvis du bor i hus. Dels afhænger det af, om du skal skifte lås på en sikkerhedsdør. Her kan du læse mere om omkostningerne, og hvordan du går frem for at skifte lås.

Udskifte selv eller hyre en låsesmed? Ny lås pris?

Prisen varierer meget, alt efter om du beslutter dig for at gøre det selv, eller om du vil hyre en låsesmed til udskiftning af lås. Hvis du gerne vil kontakte en låsesmed, kan du altid ringe til din ejendomsejer og spørge, om de kender til et firma, der giver rabat. Så kan du muligvis skifte låsen til en billigere pris. Prisen for en låsesmed er normalt mellem 1800 – 3800 kr for arbejdstid og materialer, hos os hos Låsesmed Nørrebro tilbyder vi at lave et fordelagtigt tilbud til dig. Det er en ret stor sum for mange mennesker at betale ved en enkelt lejlighed. Ringer du også i vagttiden, kan det være en ekstra tusinde i omkostninger, bare for den skyld. Derfor er det vigtigt, at du har styr på dine nøgler.

Få hjælp af din boligforening – hvis du har brug for en ny lås pris

Du behøver ikke altid kontakte en låsesmed for at skifte lås. Nogle gange kan du i stedet få hjælp direkte fra dit boligbureau eller din udlejer. Deres omkostninger til at skifte låse varierer normalt ret meget, men tæller mellem 1.000 – 2.000 kr. Mister du din nøgle, er det vigtigt, at du kontakter din boligforening hurtigst muligt, så de hurtigt kan skifte lås. Det er en sikkerhedsforanstaltning for dig og alle andre, der bor i dit hjem. Glem heller ikke at tjekke om din husforsikring er gyldig, da for eksempel en mudderforsikring kan reducere dine omkostninger. Det varierer dog mellem forskellige forsikringsselskaber. Ikke alle kan give dig en lavere pris for at skifte låsen på din hoveddør.

Skift selv – ny lås pris

Du kan som sagt selv skifte låsen, hvilket ofte er en billigere omkostning, men du skal først have tilladelse fra din ejendomsejer, hvis du ikke selv er ejer. Der kan være andre regler, som du skal tage hensyn til. Det står i så fald i din leje- eller boligkontrakt og er noget, du kan tage direkte op med den ansvarlige. Selv når du skriver under på en ny kontrakt, kan det være godt at læse denne del, så du er forberedt, hvis der skulle ske noget. Så ved du også, hvordan du skal tænke, når det kommer til omkostningerne ved at skifte låse på en lejlighed eller et hus. Bor du i en villa, som du ejer, kan du som regel selv skifte.

Godt at vide, hvis du selv ønsker at skifte låsen 

Normalt dækker forsikringen udgiften, selvom du selv vælger at skifte lås på din hoveddør. Undtagelsen er normalt, hvis du har en form for speciel lås. Det kan også være anderledes, hvis du har en sikkerhedsdør, hvor låsen er lidt mere kompliceret at udskifte. Pas på, at låsecylinderen ikke stikker ud over selve låsen, da en indbrudstyv nemt kan samle den op. Foretag også en sammenligning for at finde den bedste dørlås til en billig pris.

Stor forskel på forskellige udlejere og ny lås pris

Mange større udlejere i storbyer har flere tusinde lejere og er vant til, at nøgler bliver væk. Nogle udlejere tager kun omkring 300 kr for en ny nøgle, mens andre tager op til 1.200 kr. Det kommer lidt an på forholdene. På nogle døre er det ikke muligt blot at kopiere en nøgle, men man skal udskifte hele låsecylinderen. Så er du allerede oppe på en meget højere omkostning.

Hver udlejer har deres egne processer for, hvordan de går videre, når en nøgle bliver væk. De fleste forsøger at udskifte låsen så hurtigt som muligt og håndtere omkostningerne bagefter. Nogle udlejere opkræver så meget som 2.400 kr for et låseskift. Og der er flere grunde til, at det skal ske hurtigt. Det er ikke kun for deres egen skyld, men også for dig som lejer. Hvis nogen skulle komme ind i dit hjem med en nøgle, som du har mistet, gælder din forsikring ikke. De kan dog aldrig tvinge dig til at skifte låsen. Skulle du ikke udskifte den, når du mister nøglen, skal du betale for udskiftningen af ​​låsestemplet, når du flytter ud. Du vil altså støde på de samme omkostninger ved at skifte lås på din lejlighed, først på et senere tidspunkt.

Du er ansvarlig for dine nøgler og låse

Selvom det drejer sig om et låseskift i en lejebolig, er du som lejer ansvarlig for hele situationen. Det er dig, der skal give besked og sikre, at låsen rent faktisk bliver udskiftet. Hvis du ved, du har mistet en nøgle, bør du skifte låsen med det samme. Du kan for eksempel ikke bevise et indbrud, hvis der ikke er brudmærker på døren. Jo længere tid det er siden, du har mistet nøglen, jo større er chancen for, at du ikke har en gyldig forsikring.

 

Hvad koster en ny lås? – Montering af ny lås pris
Hvad koster en ny lås? – Montering af ny lås pris

Flere tips, hvis du har mistet nøglen og skal skifte lås kontakt Låsesmed Nørrebro, eller

Tjek alle dine lommer, jakker og andre rum en sidste gang, og sørg for, at du virkelig har mistet nøglen. Du ønsker ikke at ende i en situation, hvor du betaler en dyr låsesmed og en dag efter finder nøglen et uventet sted. Men skulle du være sikker på, at nøglen mangler, er det vigtigt, at du hurtigst muligt melder dette til politiet og den pågældende ejendomsejer. Du kan også kontakte deres hittegodsafdeling og se, om nogen har afleveret det. Det er meget usædvanligt, at nogen henter de nøgler, der er afleveret til politiet.

Når du har kontaktet dit boligselskab, er det også smart at kontakte dit forsikringsselskab for at dobbelttjekke præcis, hvad din husforsikring dækker. Kommer låsen til at koste flere tusinde kroner, kan du måske slippe afsted med kun at betale selvrisikoen. Forsikringsselskaberne har lidt forskellige regler omkring dette, så det nemmeste er at ringe direkte til dem. Det kan også afhænge af, hvilken husforsikring du har valgt.

Hvis du ikke finder en løsning kan du altid kontakte os hos Låsesmed Nørrebro. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Skal vi kontakte dig?

Udfyld dit telefonnummer og Låsesmed Nørrebro, Nordvest og Brønshøj, Husum kontakter dig